Andrea Guerra / La Finestra di Fronte



Bir parçada sözlere, anlamlı kelimelere fazla ehemmiyet göstermem. Sözcüklere ve anlama yoğunlaşmaktansa,müziğin ahengli akışı ve uyumu bana daha çok etkileyici geliyor.Zira neler hissetmem gerektiğine beni yönlendiren şey anlamlı ve bir dayanağı olan kelimeler bütünü değil,hiçbir göndereni ve bağlamı olmayan hoş bir ezgidir. Sözcüklerin ve anlamın işin içinde olmadığı parçaların duygusal sınırlandırılmışlık hissi yaratmaması beni onlara çeken en önemli etkendir sanırım...
Ve gelelim paylaştığım parçaya..
Andrea Guerra bu müthiş parçayı Ferzan Özpetek'in "La finestra di Fronte (Karşı Pencere)" adlı filmi için yapmıştır. Bu parça beni öyle etkiliyor ki,kendimi boşluğa bırakılmış gibi hissediyorum.Kesinlikle başımı döndürüyor. Defalarca ard arda dinlenilesi bir yapıt. Keyfini çıkartın.

9 dinleyen:

pudra dedi ki...

bu şarkının orijinali giorgia denilen kızımızın gocce di memoria adlı parçasıdır.o zamandan mekandan bağımsız bir güzellikte olmasına ve bunun üstüne muhtemelen çıkılamaz diye düşünülse de bu türden bir sadeleştirme nasıl o parçadan daha iyi ve daha anlamlı olabilir gibi başk bir düşünceye geçmişken buldum kendimi. bunu başka insanların da tecrübe etmesi için tabi ki onu dinlemeleri gerekiyor buna nail de olacaklar ama şimdilik kendi hissettiklerimden gitmek istiyorum.bu parça ve adını aldığı film ve o filmin sonuna baktığımda anlatılmak istenenin müzikal hali bu olsa gerek diye düşünüyorum.sanki her dinleyişte delilercesine sevdiğim insanlardan her defasında ayrılıyorum onların peşinden koşuyorum koşarken hiç bir şey umrumda olmuyor belki ayağımı çarpıyorum belki kolumu duvara sürtüyorum ama bunları hissetmiyorum.
daha sadeleştirirsem çok içtiğiniz bir gecenin sabahı kolunuzdaki yaranın nasıl olduğunu hatırlamazsınız ya parça bittikten sonra gerçek dünyaya indiğimde üzerimde tortusu kalan o hislerin neye istinaden bana nail olduğunu da ben anlayamıyorum.

Jack dedi ki...

walk or stay?

vokal ve gitar çok başarılı. pek bir şey hissedemedim henüz. bir kaç kere daha dinlemem lazım sanırım :)

Jack dedi ki...

oh.. yanlış parçaya yorum yapmışım :) bir üstteki şarkı içindi bu..

pudra dedi ki...

:)parfüm gibi düşün şarkıları

Jack dedi ki...

keşke sinestezik olabilseymişim senin kadar. ama metafor güzel, üzerime sinerler genelde :)

pudra dedi ki...

duyularının sana turan taktiği yaparak seni sersemletmesi bazen üzüyor ama güzel bir şey.

Jack dedi ki...

eminim öyledir. gerçekten sinesteziksin galiba? :s

pudra dedi ki...

tam olarak bir yere ait değilim.ondan da biraz var

Adsız dedi ki...

bıkmıyorum. bıkmıyorum.bıkmıyorum.

bi'de bana neler hissettirdiklerini kelimelere dökebilsem daha şahane olucak ama..